PUNATULKKU

Punatulku-video

Punatulkku-video
tiedostokoko 400 kt.
© Pekka Malmi


 

Punatulkku pesii Lapin pohjoisosia lukuunottamatta havu- ja sekamet- sissä. Se liikkuu talvisin pareittain kaupunkien liepellä marjoja ja sie- meniä etsien. Lento on nopeaa ja syväaaltoista. Punatulkku näyttää kauempaa paksuniskaiselta, suuri- päiseltä ja lyhytnokkaiselta linnulta. Koiraan vatsa on kirkkaan punainen ja naaraan harmaanbeige. Lennossa punatulkun yläperä loistaa valkoi- sena. Lentoääni on korkea, surumie- linen "hjyy". Laulu on hiljainen, hidas poljento, joka koostuu säröisistä huilu- äänistä, kitisevistä ja raapivista lauluaiheista.

Punatulkut
Punatulkku, naaras